Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону: спростування інформації

     

   У вівторок 12.02.2019 на кількох інформаційних ресурсах з’явилось повідомлення із заголовком «Суд виправдав митника від хабара, бо військова прокуратура запізно внесла відомості до ЄРДР».

   Так, 04.02.2019 Васильківським міськрайонним судом ухвалено вирок, яким заступника керівника одного з структурних підрозділів Київської митниці ДФС громадянина К. визнано невинуватим в одержанні неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення товарів, а кримінальне провадження закрито за відсутності події злочину. Вирок мотивовано зокрема тим, що слідчі дії проводились начебто без внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

   Військова прокуратура Центрального регіону України повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

   До Єдиного реєстру досудових розслідувань у строки та у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, були внесені відомості про те, що службові особи Київської митниці ДФС налагодили механізм одержання неправомірної вигоди за неперешкоджання у розмитненні транспортних засобів та розпочато досудове розслідування за даним фактом.

   За результатами проведення комплексу слідчих дій та оперативних заходів, санкціонованих у встановленому законом порядку слідчими суддями місцевого та апеляційного судів, встановлено кілька осіб, причетних до цієї схеми, в тому числі і громадянина К. Після цього, причетних до даного злочину осіб затримано «на гарячому» та повідомлено їм про підозру.
 
   Відтак, здобувши беззаперечні докази винуватості громадянина К.,  обвинувальний акт скеровано до суду.

   Разом з тим, судом у вироку не надано оцінки жодному з представлених прокурором доказів та прийнято внаслідок цього очевидно незаконне рішення. Крім того, вирок оголошено в судовому засіданні за відсутності прокурора, якого не повідомлено про час його проведення. Дана обставина є істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону та окремою підставою для скасування рішення суду.

   На даний час військовою прокуратурою Київського гарнізону готується апеляційна скарга.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2089