Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   За минулі 7 днів військовою прокуратурою Центрального регіону України задокументовано 3 випадки хабарництва. Загальна сума вилученої в правопорушників неправомірної вигоди – 35 000 доларів та 20 000 гривень.

   Так,  07.02.2019 прокуратурою Дарницького гарнізону викрито та затримано 2 громадян України, які одержали 30 000 доларів США від підприємців за переукладення договорів оренди на 50 торгових місць у м. Одеса, а також подальше не перешкоджання у їх підприємницькій діяльності.

   Затримання проводилось спільно із співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві. Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Триває слідство.

   Того ж дня за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України задокументовано факт вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди в розмірі 20 000 гривень. А саме - за передачу в оренду нежитлового приміщення, яке перебуває на балансі Концерну «Військторгсервіс» Міністерства оборони України, площею 157 кв. м. за адресою м. Житомир, проспект Миру, 22.

   Під час одержання неправомірної вигоди в сумі 20 000 гривень керівник Житомирської філії концерну був затриманий. 08.02.2019 Печерський районний суд м. Києва обрав хабарнику запобіжний захід у вигляді застави розміром 153 000 гривень.

   Військова прокуратура Вінницького гарнізону спільно із співробітниками Департаменту захисту економіки національної поліції України в Житомирській області та Державного бюро розслідувань у м. Києві затримала головного спеціаліста Калинівського районного сектору Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області разом із спільником.

   Затримані правопорушники вимагали та одержали від громадянина України 5 000 доларів США за вплив на співробітників Управління Служби безпеки України в Вінницькій області за не вжиття заходів до нього у зв’язку з тим, що вказаний громадянин надавав іноземцям послуги в порушення встановлених правил перебування в Україні.

   Вінницький міський суд Вінницької області призначив обом запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави в сумі 153 680 гривень та 38 420 гривень відповідно.

   Крім цього минулого тижня військовою прокуратурою Житомирського гарнізону затримано «торгівця смертю». Громадянин України був затриманий військовою прокуратурою разом із співробітниками Служби безпеки та Національної поліції безпосередньо після продажу тротилової шашки з детонатором і понад 400 набоїв до автоматичної зброї.

   Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, згідно з якою «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».



   Також минулого тижня Господарський суд м. Києва та Північний апеляційний господарський суд повністю підтримали позовні вимоги військової прокуратури Житомирського гарнізону в інтересах Міністерства оборони України в особі військової частини до однієї з приватних корпорацій. За рішенням суду постановлено стягнути з зазначеного підприємства на користь оборонного відомства заборгованість за надані послуги на суму понад 2 мільйони гривень. На даний час військовою прокуратурою вживаються заходи щодо виконання судового рішення в повному обсязі. 

   Як заявив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк, у 2018 році прокуратурою регіону стягнуто до Держбюджету 10,7 мільйони гривень, а з початку поточного року до Державного бюджету України реально повернуто вже 4,4 мільйони гривень.

   Сьогодні День народження у заступника Генерального прокурора України, Головного військового прокурора України, генерал-полковника юстиції Анатолія Матіоса. Колектив та керівництво військової прокуратури Центрального регіону щиро вітає Анатолія Васильовича з ювілеєм! 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО: офіційний YouTube-канал військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2517