Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України за минулі сім днів викрила та затримала 4 хабарників.

   Зокрема, за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України, разом із працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Черкаській області затримано командира військової частини, дислокованої на Черкащині.



   Підполковник Збройних Сил України висунув підлеглому йому солдату протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди в розмірі 4 тисячі гривень за вчасну підготовку відповідних документів на його звільнення з військової служби у зв’язку із закінченням строку дії контракту. При цьому, у разі відмови, командир частини погрожував солдату звільнити його з підстав невиконання умов контракту. 30.01.2019 офіцера затримано під час одержання неправомірної вигоди. Хабарнику в погонах повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту та відсторонено від посади. Триває слідство.

   Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України разом із працівниками управління захисту економіки Нацполіції в Житомирській області та слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Житомирській області затримано «майстра лісу».



   Будучи службовою особою одного з державних підприємств ДП «Олевський лісгосп АПК», правопорушник вимагав 10 000 гривень у громадянина України за безперешкодну лісозаготівлю на території Олевського району. 09.01.2019 він отримав першу частину неправомірної вигоди в розмірі 1600 гривень. 31.01.2019, під час одержання другої частини хабара у розмірі 7 000 гривень майстер лісу був затриманий. Наразі хабарнику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту з відстороненням від посади.

   Також на Житомирщині військовою прокуратурою Центрального регіону затримано начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області під час одержання документів на чотири земельні ділянки садівничого кооперативу вартістю 120 тисяч гривень. За таку «винагороду» посадовець пообіцяв членам кооперативу не нараховувати штраф за незаконну рубку лісу та не перевіряти в подальшому його діяльність.



   Затриманому суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою та призначив заставу у розмірі 153 тисячі гривень.

   04.02.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону затримано під час одержання неправомірної вигоди заступника директора філії одного з державних підприємств концерну «Техвоєнсервіс» Міністерства оборони України. Зазначена службова особа висунула підприємцю - громадянину України  вимогу про щомісячне надання неправомірної вигоди у розмірі 15 000 гривень за укладення договору зберігання майна між ним та дочірнім підприємством Міноборони, а також сприяння у подальшій безперешкодній господарській діяльності.



   02.01.2019 та 04.02.2019, діючи під контролем правоохоронців, підприємець двічі передав хабарнику неправомірну вигоду по 15 000 гривень, а всього загалом - 30 000 гривень. На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Також наприкінці січня військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України затримано двох іноземців під час спроби проникнути в Україну без законних на те підстав.

 

   На намаганні підкупити прикордонників затримано громадянина Пакістану в міжнародному аеропорту «Бориспіль», а громадянина Турції – у аеропорту «Київ-Жуляни». Суми, від яких відмовилися прикордонники – 200 та 500 доларів США відповідно.

   Крім цього, минулого тижня військовою прокуратурою Центрального регіону України в рамках здійснення представництва на захист інтересів держави у сфері земельних відносин захищено права Міністерства оборони України. Зокрема, завдяки обґрунтованій правовій позиції військової прокуратури регіону, суд задовольнив у повному обсязі позовні вимоги щодо скасування рішення Київміськради. До державної власності повернуто земельну ділянку військового містечка № 147 площею 1,95 га у Дарницькому районі м. Києва вартістю понад 22 мільйони гривень.  

   Нагадаємо, що минулого року прокуратурою регіону  забезпечено реальне повернення та попередження незаконного вилучення земель оборони загальною вартістю 222 мільйони гривень.

   Як наголосив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк, одним з пріоритетних напрямів роботи військової прокуратури Центрального регіону України є захист інтересів держави в земельній сфері.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО: офіційний YouTube-канал військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2787