Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Профілактика злочинів: заходи в Житомирському гарнізоні

     

   В рамках системних заходів профілактики військових злочинів та військово-адміністративних правопорушень, які проводяться у військовій прокуратурі Центрального регіону України, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону проведено заняття-семінари з особовим складом військових частин, дислокованих на Житомирщині на тему: «Особливості притягнення військовослужбовців до кримінальної та адміністративної відповідальності».



   Зокрема, наприкінці січня 2019 року військовий прокурор Житомирського гарнізону Центрального регіону України полковник юстиції Ігор Кринін разом із заступником прокурора гарнізону відвідали військові частини А1586, А1262 та А1796 та гауптвахту Житомирського зонального відділу військової служби правопорядку.

   В ході виступів військовослужбовцям було доведено вимоги Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також наведено приклади затримання військовослужбовців за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень та результати їх розгляду судами.

   Під час виїзду на гауптвахту Житомирського зонального відділу військової служби правопорядку прокурор гарнізону провів перевірку додержання вимог чинного законодавства щодо матеріально-побутових умов тримання та медико-санітарного забезпечення засуджених військовослужбовців, додержання їх конституційних прав.



   Також, після проведення перевірки, військовий прокурор провів особистий прийом та поспілкувався з засудженими військовослужбовцями щодо питань соціального та медичного забезпечення, інших питань проходження військової служби.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2695