Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала хабарника – командира військової частини

     

   31.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано командира військової частини, дислокованої у Черкаській області. Затримання відбулось за оперативного супроводу працівників оперативного супроводження відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Черкаській області слідчими слідчого відділу УСБУ в Черкаській області.

 



   В січні 2019 року вказаний підполковник Збройних Сил України висунув підлеглому йому солдату протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди в розмірі 4 тисячі гривень за вчасну підготовку відповідних документів на його звільнення з військової служби у зв’язку із закінченням строку дії контракту. У разі відмови командир частини погрожував солдату звільнити його з підстав невиконання умов контракту.

   31.01.2019 під контролем правоохоронних органів підполковник-хабарник отримав від солдата зазначену суму неправомірної вигоди, після чого затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

   На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Хабарнику в погонах готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, звернення до суду з клопотаннями про обрання затриманому офіцеру запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2323