Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2019, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   Минулого тижня військовою прокуратурою Центрального регіону України було проведено 2 викриття та затримання хабарників.

   Так, за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України, разом із представниками Національної поліції Черкаської області, викрито та затримано директора і бухгалтера одного з комунальних підприємств Черкаської обласної ради. Вказані особи отримали 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за підписання договору оренди земельної ділянки та подальшу безперешкодну діяльність на ній. Призначення ділянки - установка електрозаправних станцій для електромобілів.


  

   Обом затриманим обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Слідство триває.

   Крім цього, військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України в ході контролю за вчиненням злочину викрито факт пособництва в одержанні неправомірної вигоди колишнім начальником медичної служби однієї з військових частин. Даний факт задокументовано спільно з оперативними співробітниками  Управління захисту економіки в Черкаській області та слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань.


  

   Установлено, що підозрюваний разом із спільниками з вказаної військової частини, достовірно знаючи про факт отримання одним з військовослужбовців травми у зоні проведення АТО, висунув останньому вимогу про передачу йому коштів в розмірі 300 доларів США. За вказану суму хабарник пообіцяв військовому виготовлення та видачу службовими особами військової частини довідки про обставини травми, оскільки зазначений військовослужбовець на даний час проходить службу в іншій військовій частині. Під час передачі вказаної неправомірної вигоди під контролем правоохоронців правопорушника затримано.
На даний час затриманому обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Слідство триває.

   Минулого тижня військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк здійснив дві робочих поїздки.
Зокрема, прокурор регіону провів перевірку діяльності військової прокуратури Білоцерківського гарнізону та умови праці прокурорів гарнізону.



  

   В ході поїздки Олег Сенюк провів робочі зустрічі з командуванням гарнізону та керівниками місцевих правоохоронних органів з проблемних питань протидії злочинності і поточного стану справ. Зазначимо, що керівництвом військової прокуратури Центрального регіону постійно вживатимуться заходи до покращення стану справ організації роботи у підпорядкованих військових прокуратурах гарнізонів.
   Також військовий прокурор регіону здійснив особистий виїзд до дисциплінарного батальйону Військової служби правопорядку Збройних Сил України та провів перевірку додержання вимог чинного законодавства щодо матеріально-побутових умов тримання, медико-санітарного забезпечення засуджених військовослужбовців, додержання їх конституційних прав.


   У ході перевірки проведено також особистий прийом 26 військовослужбовців, які відбувають покарання у дисциплінарному батальйоні.  Під час спілкування засудженим було роз’яснено вимоги чинного законодавства щодо відбування покарання.

   Як зазначив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк, для військової прокуратури Центрального регіону України незмінним та пріоритетним залишається правовий захист і належне реагування на недопущення порушень конституційних прав і свобод військовослужбовців.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО: офіційний YouTube-канал військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2494