Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За хабар у 4 земельні ділянки затримано керівника державного екологічного контролю Житомирщини

     

   30.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури викрито та затримано начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області.

   Затримання відбулося за оперативного супроводження відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області слідчими слідчого відділу УСБУ в Житомирській області.

   Наприкінці жовтня 2018 року державний службовець висунув двом членам одного з садівничих кооперативів протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди у виді передачі права постійного користування на чотири земельні ділянки садівничого кооперативу вартістю 120 тисяч гривень. За таку «винагороду» він пообіцяв ненарахування штрафу за незаконну рубку лісу на території садівничого кооперативу, а також непроведення в подальшому його підлеглими перевірок цього кооперативу.



   30.01.2019 на вимогу вказаної службової особи один з членів садового кооперативу передав в якості неправомірної вигоди документи на указані земельні ділянки. Після цього підозрюваний  був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

   На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Затриманому держслужбовцю готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2476