Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
300 доларів за медичну довідку: військова прокуратура затримала колишнього начальника медслужби

     

   24.01.2019 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України в ході контролю за вчиненням злочину викрито факт пособництва в одержанні неправомірної вигоди колишнім начальником медичної служби однієї з військових частин.

   Даний факт задокументовано спільно з оперативними співробітниками  Управління захисту економіки в Черкаській області та слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань.

   Установлено, що у грудні 2018 року підозрюваний, спільно з невстановленими службовими особами вказаної військової частини, достовірно знаючи про факт отримання одним з військовослужбовців травми у зоні проведення АТО, перебуваючи у м. Києві висунув останньому вимогу про передачу йому коштів в розмірі 300 доларів США. За вказану суму хабарник пообіцяв військовому виготовлення та видачу службовими особами військової частини довідки про обставини травми, оскільки зазначений військовослужбовець на даний час проходить службу в іншій військовій частині.

   24.01.2019 вказаний військовослужбовець, діючи під контролем правоохоронних органів, на вимогу підозрюваного перерахував на картковий рахунок раніше обумовлену неправомірну вигоду та отримав від останнього оригінал цієї довідки. У подальшому хабарника затримано в порядку ст. 208 КПК України, а неправомірну вигоду вилучено.

   На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Також готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2793