Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала черкаських комунальників на хабарі

     

   22.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано директора і бухгалтера одного з комунальних підприємств Черкаської обласної ради під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень.

   Затримання відбулось разом із слідчими слідчого управління Головного управління національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.



   Установлено, що вказаний директор комунального підприємства, починаючи з серпня 2018 року, будучи службовою особою, яка наділена організаційно-розпорядчими функціями, за пособництва головного бухгалтера цього ж підприємства вимагав у директора одного з ТОВ неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 2,5 тисячі гривень в якості щомісячної «винагороди» за підписання договору оренди земельної ділянки строком на 10 років та подальшого безперешкодного здійснення діяльності на ній. На зазначеній ділянці планувалася установка електрозаправних станцій для електромобілів.

   22.01.2019 під час одержання неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч гривень у якості обумовленої «оплати» за 4 місяці 2019 року обидва комунальники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Неправомірну вигоду в затриманих вилучено.

   На даний час тривають першочергові слідчі дії. Обом затриманим планується повідомлення про підозру вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, звернення до слідчого судді з клопотаннями про відсторонення їх від посади та обрання запобіжного заходу.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2250