Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обвинувачення військової прокуратури: військовослужбовця засуджено до 4 років позбавлення волі

     

   За непохитної позиції військових прокурорів завершився багаторічний судовий процес щодо насильницького злочину військового проти цивільної особи.

   Установлено, що наприкінці 2015 року у м. Чернігів, вказаний військовослужбовець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та погрожуючи ножем намагався заволодіти автомобілем марки «ГАЗ 3110», який належав громадянину України.

   Зловмисник був затриманий правоохоронцями.

   12.08.2016 вироком Деснянського районного суду м. Чернігова обвинуваченого засуджено за вчинення замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом із застосуванням насильства за ч.2 ст.15, ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

   Обвинувачений свою вину не визнавав на жодному з етапів слідства та судового розгляду. Не погоджуючись з рішенням суду, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, яку частково задоволено ухвалою Апеляційного суду Чернігівської області від 31.03.2017 року. Вирок суду було змінено, військовослужбовця на підставі ст. 75 КК України звільнено від реального відбуття покарання.

   За касаційною скаргою військового прокурора Чернігівського гарнізону 06.09.2018 року Верховним судом вказане рішення суду апеляційної інстанції скасовано.

   22.01.2019 при повторному апеляційному розгляді Апеляційний суд Чернігівської області прийняв до уваги обґрунтовану та переконливу позицію військових прокурорів та вирок суду першої інстанції залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення.

   Отже, колишній військовослужбовець за вчинення особливо тяжкого злочину проти цивільного громадянина проведе за гратами 4 роки.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2385