Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону: системна профілактика злочинів

     

   Військовою прокуратурою Центрального регіону України продовжується проведення системних заходів щодо профілактики злочинів та військово-адміністративних правопорушень. Також періодично проводяться заходи, пов’язані з підтриманням зворотнього зв’язку із військовослужбовцями, своєчасного з’ясування їх нагальних потреб та вирішення актуальних проблем, що стоять перед командуванням військових частин.

   Так, 18 січня 2019 року військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України майор юстиції Петришин Микола Степанович відвідав військову частину а 2215 на Київщині, провів заняття з особовим складом на тему: «Особливості притягнення військовослужбовців до кримінальної та адміністративної відповідальності, а також відповідальність за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

   В ході проведення занять до військовослужбовців вищевказаних військових частин були доведені вимоги Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про запобігання корупції».

   Також на заняттях озвучені окремі показники діяльності військової прокуратури Дарницького гарнізону за 2018 рік.



   Військовим прокурором гарнізону наведено приклади затримання військовослужбовців за отримання неправомірної вигоди, викрадення військового майна, вчинення інших кримінальних правопорушень, вчинення військовослужбовцями адміністративних правопорушень та результати їх розгляду судами.

   Після проведення занять керівником прокуратури гарнізону проведено особистий прийом військовослужбовців зазначеної військової частини, в ході якого прийняті відповідні звернення громадян.

   Крім цього, в ході проведення особистого прийому прокурори поспілкувалися з військовослужбовцями з приводу соціального забезпечення, проблем проходження військової служби. Також надано консультації щодо захисту прав та інтересів військовослужбовців, у тому числі учасників АТО, з питань грошового, медичного та житлового забезпечення.



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3164