Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   До вашої уваги сьомий, останній у поточному році щотижневий відеобрифінг із новинами військової прокуратури Центрального регіону України.

   За публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України за смертельний наїзд на співслужбовця солдата-контрактника засуджено до 2 років позбавлення волі.

   04.05.2018 після проведення тактичних навчань на території 242 загальновійськового полігону, який знаходиться в смт. Гончарівське, Чернігівської області, військовослужбовець військової служби за контрактом, механік-водій однієї з військових частин, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника - військовослужбовця своєї ж військової частини, який загинув на місці.



   Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області обвинуваченого засуджено до 2 років позбавлення волі. Призначене покарання замінено на тримання в дисциплінарному батальйоні на той самий строк.

   Нагадаємо, що минулого тижня військовою прокуратурою Центрального регіону України затримано заступника голови Калитянської селищної ради об’єднаної територіальної громади. Вказаний посадовець органу місцевого самоврядування отримав неправомірну вигоду в розмірі 2300 доларів.



   Одночасно затриманий вимагав перерахувати ще півмільйона гривень на рахунок визначеної ним юридичної особи за надання підприємству в оренду земельної ділянки площею 5 га в межах с. Бервиця Броварського району Київської області.

   20.12.2018 Шевченківський районний суд міста Києва собрав хабарнику-«орендодавцю» запобіжний захід  у виді тримання під вартою. Разом із цим, на виконання вимог кримінального процесуального закону, судом обвинуваченому визначено заставу в розмірі 792 800 гривень.

   На даний час встановлюються співучасники вчиненого посадовцем злочину серед службових осіб сільських та селищних рад району.

   Наприкінці хочеться згадати, що у поточному році одним з найрезонансніших затримань корупціонерів було викриття «земельних махінаторів» з Київщини.



   Голову Поліської районної державної адміністрації Київської області та його заступника, а також державного кадастрового реєстратора в Іванківському районі було затримано наприкінці лютого 2018 року військовою прокуратурою Центрального регіону під час отримання ними хабара у розмірі 1,3 млн. грн. за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею  близько 300 га, розташованих в межах Поліського району Київської області.

   Зазначимо, що у поточному році військовою прокуратурою регіону викрито низку фактів надання та одержання неправомірної вигоди на загальну суму понад три мільйони гривень.
Щоденна робота військових прокурорів з системної протидії корупції в Україні триватиме і надалі.

   Військовий прокурор Центрального регіону України, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко, колектив та прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України вітають усіх із прийдешніми святами.

Бажаємо нашим колегам, друзям та усім українцям у новому році щастя та міцного здоров’я, витримки та наснаги, здійснення мрій.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО: Офіційний YouTubE-канал військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2765