Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Щотижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України Андрія Кісельова

     

   04.12.2018 в ході розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України, викрито військовослужбовця-контрактника однієї із військових частин розташованих на території області, який зберігав наркотики. Також під час санкціонованих судом обшуків у його домоволодінні було виявлено 132 грами особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс та саморобний пристрій для куріння, який містить сліди вказаного наркотичного засобу.



   На даний час військовослужбовцю-наркоману оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, справу скеровано до суду.

   Нагадаємо, що за вказаною статтею за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, - передбачено покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

   Вживання наркотичних засобів військовослужбовцями, які мають доступ до зброї та інших засобів ураження, є особливо небезпечним.

   Зазначимо, що боротьба із поширенням алкоголізму та наркоманії у лавах Збройних сил України та інших військових формувань є одним з пріоритетних напрямків діяльності військової прокуратури Центрального регіону.

   09.12.2018 о 12:30 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно із слідчими Національної поліції в аеропорту «Бориспіль» затримано громадянина Узбекістану.





   Іноземець намагався підкупити майора Державної прикордонної служби, щоб той погодився пропустити його та ще 4 його знайомих на територію України без законних на те підстав. Але український офіцер-прикордонник повідомив про цю пропозицію правоохоронцям.

   Додамо, що протягом 2018 року завдяки визначеній стратегії попереджання та протидії незаконному проникненню до України та взаємодії з Державною прикордонною службою, військовою прокуратурою Центрального регіону затримано 19 іноземців. Вилучені у правопорушників суми, якими вони намагалися підкупити офіцерів-прикордонників складають 8610 доларів США та 1200 євро.

   Як зазначив військовий прокурор Центрального регіону, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко, посилення взаємодії військових прокурорів та військовослужбовців Державної прикордонної служби України з метою забезпечення законності на Державному кордоні, особливо в умовах введення воєнного стану в окремих областях України, триватиме і надалі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО

кількість переглядів: 2259