Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва військової прокуратури викрито військового-наркомана

     


   Загальновідомо, що вживання наркотичних засобів є не лише небезпечним для здоров’я та життя наркомана. Це може бути також небезпечним і для оточуючих, оскільки людина, яка знаходиться у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, нездатна адекватно сприймати навколишній світ та приймати тверезі рішення. А коли мова йде про людину, яка знаходиться на військовій службі, має доступ до зброї та інших засобів ураження, рівень такої небезпеки збільшується в десятки разів.

   04.12.2018 в ході розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України, викрито військовослужбовця-контрактника однієї із військових частин розташованих на території області, який зберігав наркотики. Розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, проводиться Золотоніським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

   Зокрема, на підставі ухвали слідчого судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області проведено обшуку у домоволодінні вказаного військовослужбовця, в ході якого виявлено 132 грами особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс, що було підтверджено висновками судово-хімічної експертизи.
 
   Також було виявлено й саморобний пристрій для куріння, який містить сліди вказаного наркотичного засобу.
   
   На даний час вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

   Нагадаємо, що боротьба із поширенням алкоголізму та наркоманії у лавах Збройних сил України та інших військових формувань є одним з пріоритетних напрямків діяльності військової прокуратури Центрального регіону.

Довідково:
•    ч. 1 ст. 309 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2442