Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону затримано наркоторгівця – офіцера оперативного командування «Північ»

     

   28.11.18 військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України затримано капітана Збройних Сил України, офіцера відділу оперативної підготовки оперативного командування «Північ», який підпорядковано безпосередньо штабу ОК «Північ».

   Затримання проведено за оперативного супроводження співробітників Управління СБ України в Чернігівській області спільно із слідчими Козелецького відділення поліції Ніжинського відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області.
 
   В ході досудового слідства установлено, що вказаний офіцер систематично збуває психотропну речовину, а саме – амфетамін, серед наркозалежних громадян.

   Так, 09.11.2018 він, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій здійснив незаконний збут психотропної речовини амфетаміну у кількості 5 грам за грошові кошти в сумі 1 100 гривень, а 28.11.2018 він повторно збув  психотропну речовину у кількості 10 грам за 2 200 гривень. 

   Безпосередньо після другого продажу наркотичної речовини, зафіксованого правоохоронцями, військовий-наркоторговець був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.


   На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, відсторонення від посади, та накладення арешту на вилучене майно.

Тривають обшуки за місцем його роботи та проживання.

Довідково:

•    ч. 2 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3820