Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018, тижневий відеобрифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України Андрія Кісельова

     

   Продовжуємо традиційні щотижневі брифінги військової прокуратури Центрального регіону України.

   22.11.2018 військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України під час збуту вибухових речовин спільно із співробітниками Служби безпеки України та Національної поліції викрито та затримано солдата - військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин окремої механізованої бригади ЗСУ, що дислокована на Житомирщині.


ФОТО-02

   Установлено, що вказаний військовий-контрактник нещодавно повернувся у складі військової частини після виконання завдань в районі проведення Операції Об’єднаних сил, звідки налагодив незаконний канал видобуття та постачання боєприпасів та вибухівки. Правопорушник, діючи під контролем правоохоронців, протягом листопада двічі реалізував небезпечні «товари» - 200 патронів калібру 7,62 та тротилові шашки вагою 400 грамів, за що отримав 7 тисяч гривень.

   Наразі «торговця смертю» затримано, йому планується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, подання до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та арешт майна.

   Грошові кошти, патрони та вибухівку вилучено.

   26.11.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо факту загибелі військовослужбовця військової служби за контрактом під колесами бойової машини піхоти.

   Трагічна подія сталася 04.05.2018, приблизно о 17:00, після проведення тактичних навчань на території 242 загальновійськового полігону, який знаходиться в смт. Гончарівське Чернігівської області. Установлено, що водій бойової машини піхоти, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на лежачого на землі військовослужбовця, внаслідок чого заподіяв потерпілому тілесні ушкодження, не сумісні з життям.



   Отже, 26 листопада обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Чернігівського районного суду Чернігівської області. Винуватець трагедії може отримати вирок від 2 до 5 років позбавлення волі.

   Вчора, 27 листопада, прокурори  військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України викрили та затримали державного інспектора відділу митного оформлення № 4 митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці Державної фіскальної служби.



   Установлено, що вказаний державний службовець систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадянина України за безперешкодне митне оформлення легкових транспортних засобів на іноземній реєстрації в режимі «тимчасове ввезення до одного року». Це оформлення робилося на громадянина-нерезидента на територію України із сусідньої республіки Білорусь.

   За два місяці нечистий на руку митник «заробив» на ввозі 6 автівок понад 17 тисяч гривень, але був затриманий.

   На даний час тривають обшуки за місцем його роботи та проживання. Затриманому  готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Згідно ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу України, затриманого суд може покарати позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

   Нагадаємо, що 27 листопада 2018 року розпочало свою роботу Державне бюро розслідувань.

   У зв’язку з цим, військовий прокурор Центрального регіону України, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко, наголошує, що військова прокуратура Центрального регіону та військові прокуратури підпорядкованих гарнізонів готові забезпечити якісне здійснення нагляду за додержанням законів під час досудового розслідування у формі процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо військових злочинів.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО

кількість переглядів: 2587