Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завершено досудове розслідування за фактом загибелі військовослужбовця на військовому полігоні в Чернігівській області

     

   Про факт загибелі військовослужбовця військової служби за контрактом під колесами бойової машини піхоти повідомлялося на офіційному сайті військової прокуратури Центрального регіону України 05.05.2018.

   Досудовим розслідуванням установлено, що  04.05.2018, приблизно о 17:00, після проведення тактичних навчань на території 242 загальновійськового полігону, який знаходиться в смт. Гончарівське Чернігівської області, солдат служби за контрактом, керуючи технічно справною бойовою машиною БМП-2, порушив правила водіння бойової машини, а саме вимоги п.п. 16.2 та 16.3.1 «Технічного опису та інструкції з експлуатації бойової машини БМП-2, частина ІІ», ст. 9 додатку № 1 до «Курсу водіння бойових машин Сухопутних військ Збройних Сил України» (КВБМ-99).

   Обвинувачений,  маючи досвід керування бойовими машинами, спрямував бойову машину в напрямку лісових насаджень, здійснюючи валку дерев корпусом. За таких умов солдат, керуючи БМП, не бачив ані напрямку руху, ані перешкод, ані людей тощо та допустив наїзд на лежачого на землі військовослужбовця, внаслідок чого заподіяв потерпілому тілесні ушкодження, не сумісні з життям.

   Зазначимо, що керування бойовою машиною піхоти обвинувачений здійснював в стані алкогольного сп’яніння.

   Наразі за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону досудове розслідування у кримінальному провадження за ч. 1  ст. 415 КК України закінчено.

   26.11.2018 обвинувальний акт у провадженні скеровано до Чернігівського районного суду Чернігівської області.

Довідково:

  • ч. 1 ст. 415 КК України, «порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років».


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2470