Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Начальник Київської гауптвахти та начальник зміни покарані судом за адмінправопорушення

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України завжди принципово реагує на випадки порушення вимог закону при виконанні судових рішень, у тому числі пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян.

   30 жовтня та 8 листопада 2018 року апаратом військової прокуратури Центрального регіону України відносно виконувача обов’язки начальника гауптвахти Центрального управління Військової служби правопорядку по м. Києву та Київській області майора П. та начальника чергової зміни №1 цієї ж гауптвахти лейтенанта А. та складено два адміністративні протоколи про вчинення військових адміністративних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172-15 КУпАП (недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 2 ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевищення військовою службовою особою службових повноважень, вчинене в умовах особливого періоду) відповідно.

   Установлено, що вказані службові особи всупереч вимог керівних документів без законних на те підстав допустили поміщення до одиночної камери гауптвахти ЦУ ВСП матроса  Г., де той перебував у період з 02.08. по 10.08.2018 року. Цим вони обмежили особисту свободу останнього, що пов’язане з умовами відбування покарання на гауптвахті. 

   Рішеннями Солом’янського районного суду м. Києва, які наразі набрали законної сили, обидві вказані військові службові особи визнані винними у вчиненні інкримінованих їм адміністративних правопорушеннях та призначено покарання у виді штрафу у сумі 2465 грн. кожному.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2451