Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала посадовця вугільної галузі на неправомірній вигоді у 275 тисяч гривень

     

   16.11.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України разом із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області викрито та задокументовано факт одержання Головою комісії з реорганізації одного з державних підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості України значної суми неправомірної вигоди.

   Установлено, що вказана посадова особа вимагала та отримала неправомірну вигоду в розмірі 275 тисяч гривень від керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю за перерахування на рахунок цього товариства бюджетних коштів у розмірі 1 мільйон 500 тисяч гривень за виконані по договору роботи.

   16.11.2018 керівник вказаного ТОВ, який діяв під контролем правоохоронних органів, у м. Києві передав посадовцю через визначену останнім особу зазначену суму неправомірної вигоди, що задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

   Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти у затриманого вилучено.

   На даний час проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. Затриманому посадовцю готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, відсторонення його від посади та накладення арешту на вилучене майно.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2750