Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018, тижневий відеобрифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України Андрія Кісельова

     

Відсьогодні, 14 листопада 2018 року ми розпочинаємо цикл щотижневих відеобрифінгів із новинами військової прокуратури Центрального регіону України.

Отже, минулий тиждень був досить насичений кількома подіями, які відображають роботу військових прокурорів.

Зокрема, протягом минулого тижня за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України було затримано на неправомірній вигоді двох «ділків» - полковника ЗСУ на отриманні 1 тисячі доларів США та приватного підприємця на спробі підкупу лейтенанта СБУ сумою у 5 тисяч гривень.

07 листопада військовою прокуратурою Київського гарнізону за оперативного супроводження Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області задокументовано одержання неправомірної вигоди у розмірі 1 тисяча доларів США полковником, який займає посаду начальника управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ (сил) - заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України. Це Головне управління підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу Збройних Сил України.



Вказану суму полковник вимагав та одержав за вплив на прийняття рішення відповідними військовими службовими особами  щодо переміщення військовослужбовця з однієї військової частини до іншої.

8 листопада військовою прокуратурою Полтавського гарнізону спільно із слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Полтавській області та за оперативного супроводу працівників Представництва внутрішньої безпеки в Полтавській області Управління внутрішньої безпеки СБУ викрито приватного підприємця під час надання останнім  неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч гривень лейтенанту СБУ, оперуповноваженому 2 сектору відділу в м. Кременчуці Управління Служби безпеки України в Полтавській області.



Підприємець пообіцяв офіцеру СБУ надавати таку суму неправомірної вигоди щомісячно за сприяння у безперешкодній незаконній реалізації паливно-мастильних матеріалів через незаконно встановлену автозаправну станцію на території району обслуговування зазначеного оперативного працівника Служби безпеки.

Обох правопорушників затримано в порядку статті 208 Кримінального кодексу України. Предмет неправомірної вигоди в обох випадках вилучено. Наразі обом затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів та обрання запобіжного заходу.

Зазначу, що як надання, так і отримання неправомірної вигоди є кримінальним злочином.

Нагадаю, що про протидію корупції з боку військової прокуратури за 10 місяців 2018 року минулого тижня розповів представникам українських ЗМІ на брифінгу військовий прокурор Центрального регіону України, державний радник юстиції 3 класу Григорій Рябенко.



Зокрема, за 10 місяців поточного року військовою прокуратурою Центрального регіону України викрито 71 факт надання та одержання неправомірної вигоди на загальну суму понад три мільйони гривень.

За цей же час до суду направлено 69 обвинувальних актів про корупційні злочини, у тому числі 59 - за фактами одержання чи надання неправомірної вигоди. За результатами судових розглядів у 35 випадках на правопорушників накладено штрафи, у 2 випадках – корупціонерів засуджено до реальної міри покарання – 2 і 4 роки позбавлення волі відповідно.

До наступної середи.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ВІДЕО: YouTube - канал військової прокуратури Центрального регіону України

ФБ Генеральної прокуратури України

 

кількість переглядів: 2863