Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону викрила на неправомірній вигоді у 1000 доларів полковника ЗСУ

     

   07.11.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводження Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області в кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), слідчими вказаного Управління задокументовано одержання неправомірної вигоди полковником, який займає посаду начальника управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ (сил) - заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України. Це Головне управління підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу Збройних Сил України.

   Слідством встановлено, що вказана особа вимагала та одержала 1000 доларів США за вплив на прийняття рішення відповідними військовими службовими особами  щодо переміщення військовослужбовця з однієї військової частини до іншої.

   Полковника затримано в порядку, визначеному ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет неправомірної вигоди у нього вилучено в ході обшуку.

   На даний час перевіряється причетність до указаного злочину інших військових службових осіб Генерального штабу Збройних Сил України, проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії.

   Затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу  України, клопотання до суду про відсторонення від посади, обрання запобіжного заходу.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369-2 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка. Особами, уповноваженими на виконання функцій держави, є особи, визначені в пунктах 1-3 частини першої статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2918