Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
51 тисяча гривень за незаконний ліс: військова прокуратура спрацювала на випередження

     

   01.11.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано старшого майстра лісу ДП «Черкаське військове лісництво» безпосередньо під час одержання ним неправомірної вигоди в сумі 51 тисяча гривень.

   Установлено, що вказана службова особа впродовж жовтня 2018 року вимагала у представника  одного з ТОВ неправомірну вигоду у виді грошових коштів в сумі 51 тисячі гривень за передачу не облікованих лісозаготівельних матеріалів із військового лісництва (пиловника соснового, деревини 1-го, 2-го та 3-го сорту) загальною кількістю 38 кубометрів без дотримання відповідної процедури закупівлі.

   Затримання проводилось спільно зі слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області  та за оперативного супроводу працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю вказаного Управління, в рамках проведення контролю за вчиненням злочину за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

   Неправомірну вигоду у сумі 51 тисяча гривень в затриманого нечистого на руку старшого майстра лісу вилучено. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

   Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу, відсторонення від посади та арешт майна.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2333