Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Вінниччині cкеровано до суду обвинувальний акт щодо майора-крадія спецтехніки

     

   Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017150410000170 від 18 квітня 2017 року за обвинуваченням колишнього заступника командира батальйону з озброєння  ̶  начальника технічної частини військової частини, дислокованої у на Вінниччині. Майор М. звинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.

   Під час досудового розслідування встановлено, що в травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення антитерористичної операції, військова частина отримала з народного господарства автомобіль КАМАЗ 5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень.

   В подальшому, обвинувачений приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його належний облік у військовій частині. Таким чином, вказана одиниця військової техніки під час проведення щорічної інвентаризації,  виявлена не була.
  
   У березні 2016 року обвинувачений, скориставшись своїм службовим становищем, привласнив (викрав) зазначений КАМАЗ 5320, перевіз його на одну з станцій розборки автомобілів у м. Вінниця де й реалізував.

   Під час досудового розслідування до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту і з метою відшкодування шкоди завданої злочинними діями заявлено цивільний позов на загальну суму 285 тисяч гривень (в кратності).

   24 жовтня 2018 року військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального  регіону України скерувала обвинувальний акт щодо майора-крадія до Гайсинського районного суду Вінницької області.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 410 КК України, «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років».


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2242