Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура відстояла в суді вирок хабарнику: 4 роки позбавлення волі

     

   29.10.2018 Соснівським районним судом м. Черкаси розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням підприємця – громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України.
  
   Установлено, що вказаний підприємець, діючи умисно, з корисливих мотивів, під приводом надання посередницьких послуг підбурював громадянку України М. до надання нею службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. Зокрема, зловмисник повідомив жінці завідомо неправдиву інформацію про те, що має вплив на відповідального посадовця Держгеокадастру у Черкаській області, який відповідно до своїх службових повноважень розглядає та підписує необхідні документи, стосовно передачі в оренду земель запасу сільськогосподарського призначення на території області. Підприємець пообіцяв громадянці М., що зуміє «вирішити» питання виділення їй землі площею 314 гектарів за неправомірну вигоду в розмірі 68 900 доларів США.

   31.03.2016 «підприємливий» хабарник отримав вищевказану суму та був затриманий військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно з працівниками відділу ВБКОЗ УСБУ в Черкаській області.

   29.10.2018, Соснівський районний суд м. Черкаси погодився з беззаперечними доказами публічного обвинувача - військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України щодо вчинення вказаною особою інкримінованого їй правопорушення.

   Хабарнику призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2593