Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура: на неправомірній вигоді затримано офіцера ЗСУ - начальника фінслужби військової частини

     

   25.10.2018 військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано начальника фінансової служби військової частини, дислокованої в м. Черкаси.

   Затримання відбулося разом із слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області за оперативного супроводу працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Черкаській області безпосередньо під час одержання військовим правопорушником - майором ЗСУ частини неправомірної вигоди  в загальному розмірі 4850 гривень від співслужбовця цієї ж військової частини.

   Установлено, що вказана військова службова особа організувала цілий тіньовий «бізнес», а саме – розробила і впровадила злочинну схему вимагання та одержання від військовослужбовців своєї ж частини неправомірної вигоди за «швидку і безперешкодну» підготовку фінансових документів щодо проведення виплат належних військовослужбовцям грошових коштів перед звільненням зі служби (компенсації за не отримане речове майно, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань тощо). Тобто, за вчинення дій, які входять до її компетенції.

   При цьому «бізнесмен у погонах» наголошував, що у разі не передачі йому вимагаємих коштів, він буде затягувати вчасне проведення та чинитиме інші перешкоди в отриманні військовослужбовцями належних їм коштів.

   Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій 19.10.2018 було задокументовано передачу нечистому на руку майору-«фінансисту» першої частини неправомірної вигоди у сумі  3 тисячі гривень.

   На передачі другої частини у сумі 1850 гривень правопорушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

   Неправомірну вигоду в затриманого вилучено.

   Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, подача клопотання слідчому судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

 

 

кількість переглядів: 3356