Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Громадянин Грузії затриманий військовою прокуратурою у аеропорту «Бориспіль»

     

   13.08.2018 о 15:00 військовою прокуратурою Центрального регіону України затримано громадянина Грузії.

   Вказана особа намагалася без законних на те підстав проникнути в Україну, намагаючись надати неправомірну вигоду в сумі 150 доларів США старшому лейтенанту - заступнику начальника  одного з відділів прикордонної служби «Бориспіль».

   Затримання відбулося в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу  України спільно зі слідчими відділення поліції аеропорту Бориспіль Бориспільського відділу поліції ГУНП У Київській області.

   Зазначимо, що попередньо вказаному громадянину Грузії  того ж дня було відмовлено у пропуску через державний кордон України, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу  України.

   Наразі тривають першочергові слідчі дії.

   Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК  України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


 

кількість переглядів: 2640