Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання військової прокуратури поновлено стан довкілля у військовому містечку на суму понад півмільйона гривень

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України постійно вживає заходи представницького характеру у сфері дотримання вимог природоохоронного законодавства з боку підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань.
 
   Так, 11.10.2018 господарським судом Черкаської області розглянуто позов військового прокурора Черкаського гарнізону  Центрального регіону України до однієї з військових частин, дислокованих у Черкаській області про стягнення збитків, заподіяних військовиками навколишньому природному середовищу. Позов було заявлено в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

   Установлено, що службовими особами вказаної військової частини не вживались заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки військового містечка, внаслідок чого допущено їх засмічення.  В результаті цього, за даними екологів  навколишньому природному середовищу спричинені збитки на суму 595 тисяч гривень.

   В ході судового розгляду службовими особами військової частини вжито відповідні заходи та добровільно усунуто зазначені порушення екологічного законодавства, про що свідчать висновки Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2233