Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Рішення суду за позовом військової прокуратури Центрального регіону України: МОУ отримало штрафні санкції на 1,2 мільйони гривень

     

   З історії справи: у березні 2018 року військова прокуратура Центрального регіону України звернулася до господарського суду м. Києва з позовною заявою в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до ДП «Житомирський бронетанковий завод». Суть позову – стягнення з останнього штрафних санкцій за неналежне виконання державного контракту.

   Установлено, що вказаний суб’єкт господарювання не здійснив поставку військової техніки, визначеної умовами контракту, порушивши договірні зобов’язання перед МОУ. У зв’язку з цим замовником не було отримано цю військову техніку у визначені умовами терміни та у відповідній кількості, а отже – і не відправлено її до підрозділів ЗС України.

   Отже, 11.07. 2018 за результатами роботи військової прокуратури Центрального регіону вказаний позов задоволено рішенням господарського суду м. Києва. З ДП «Житомирський бронетанковий завод» на користь Міноборони стягнуто пеню в розмірі 578 755, 19 грн та штраф – 652 587, 32 грн.

   На даний час вказані кошти перераховано на рахунки Міністерства оборони України.

   Робота військової прокуратури, спрямована на захист інтересів держави у оборонній сфері, триває.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2458