Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура: за 3 доби ухилення від служби – 3 місяці арешту

     

   За обвинуваченням військової прокуратури Київського гарнізону  Центрального регіону України Солом’янський районний суд м. Києва визнав винним військовослужбовця строкової служби.

   Обвинувачений, обіймаючи посаду стрільця комендантського відділення взводу роти обслуговування Центру забезпечення службової діяльності МОУ, використавши неправдиві відомості, отримав відпустку на 3 доби з 17.05.2018 по 19.05.2018 за сімейними обставинами нібито на похорон свого близького родича.

   Установлено, що обвинувачений діяв, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій з метою тимчасово ухилитися від несення обов’язків військової служби в умовах особливого періоду, чим порушив закони України та статути Збройних Сил України.  

   Суд повністю погодився з доказами, наданими стороною обвинувачення - військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України, та визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 409 Кримінального кодексу України.

   Обвинувачений визнав свою провину повністю. Враховуючи щире каяття військовослужбовця-строковика, суд призначив останньому покарання у виді 3 місяців арешту на гауптвахті.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2880