Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обвинувачення військової прокуратури: строковик-рецидівіст «отримав» понад 3 роки позбавлення волі

     

   Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України забезпечено досудове розслідування та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному проваджені за обвинуваченням солдата строкової служби однієї з військових частин, яка дислокована на Чернігівщині.

   Встановлено, що даний військовослужбовець, діючи з метою тимчасового ухилення від військової служби, з особистих мотивів самовільно залишив розташування військової частини та у період з 26.06.2018 року по 31.08.2018 року обов’язки військової служби не виконував. При цьому зрадник присязі на початку року, а саме 08.02.2018, вже був засуджений за вчинення аналогічного злочину до позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим строком 1 рік.

   Проте, грубо порушуючи вимоги ст. 75, та ст. 76 Кримінального кодексу України, військовослужбовець-правопорушник не став на шлях виправлення, а в період іспитового строку вчинив новий умисний злочин.

   Отже, вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області від 02.10.2018 року, на підставі ст. 71 КК України за сукупністю вироків солдата засуджено за вчинення злочину, передбаченого ст. 407 ч. 4 КК України, до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць без звільнення від його відбуття.

   За клопотанням сторони публічного обвинувачення, військової прокуратури Чернігівського гарнізону, після проголошення вироку вказану особу взято під варту в залі суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2607