Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Учасники «злочинного квартету» торговців зброєю з Чернігівщини засуджені до реальних строків ув’язнення

     

   Як повідомлялося 13.03.2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій припинено діяльність ще однієї злочинної групи торговців зброєю.

   В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України затримано чотирьох мешканців Чернігівської області, які налагодили схему викрадення зброї і боєприпасів та їх реалізації на території Чернігівської області.

   Під час проведення першочергових слідчих дій та оперативних закупок у зловмисників виявлено та вилучено 2 гранатомети - РПГ-22 та РПГ– 26, 19 гранат (Ф.-1, РГД-5, РГН) та запали до них, 2 пістолети та автомат іноземного виробництва, 1200 набоїв калібру 7,62 мм та 9 мм, а також 2 тротилові шашки загальною вагою 600 грамів із електродетонаторами до них.

   27.09.2018 гарнізону Новозаводський районний суд м. Чернігова повністю погодився з доказами, наданими публічними обвинувачами військової прокуратури Деснянського гарнізону.

   За послідовної та переконливої позиції військової прокуратури вищевказаний «злочинний квартет» визнано винним у вчиненні інкримінованих діянь. Троє з чотирьох «торгівців смертю» отримали по 2 роки позбавлення волі кожен. Четвертого – звільнено від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2244