Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону знешкодила злочинну групу правоохоронців-наркоторгівців

     

   12.09.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України за оперативного супроводження Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБ України затримано злочинну групу правоохоронців в погонах – реалізаторів амфетаміну.

   Майора НГУ, старшого помічника начальника фінансового відділу військової частини Національної гвардії України, та старшину НГУ, коменданта споруд цієї ж частини затримано безпосередньо після збуту останніми психотропної речовини «амфетамін».

   Затримання відбулося спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.

   У межах відкритого кримінального провадження у рамках проведення негласних слідчих (розшукових) дій з початку вересня 2018 року задокументовано низку фактів розповсюдження затриманими серед військовослужбовців психотропної речовини «амфетамін». Під час затримання підозрювані реалізували частину наркотиків заявнику, який діяв під контролем правоохоронних органів, на загальну суму 20 тисяч гривень.

   Частину грошових кошів у розмірі 16,3 тисяч гривень, одержаних за останню «партію» амфетаміну у кількості 50 грам, у затриманих вилучено.

   На даний час готуються повідомлення обом затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1 та 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно них запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Довідково:
•    ч.1 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років».
•    ч.2 ст. 307 КК України, «Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 3739