Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спростування інформації щодо прихованої нерухомості «військовим прокурором» з Вінниці

     

01 вересня о 16:00, на інтернет-ресурсі «Главком» оприлюднено інформацію про отримання доступу Головним слідчим управлінням Нацполіції України до «документів прокурора військової прокуратури Вінницького гарнізону Павла Лемешева з можливістю вилучення їх копій, які зберігаються у Національному агентстві з питань запобігання корупції».

Зсилка на повний текст


З тексту ухвали Печерського районного суду м. Києва від 20.08.2018:

«…у рішенні від 26.01.2018 № 91 зазначено, що вказаний суб'єкт декларування у декларації за 2015 рік не відобразив інформацію про квартиру загальною площею 28,8 м2 та про квартиру загальною площею 42 м2, які перебувають у його власності у м. Севастополь, а також про квартири загальною площею 139,4 м2у м. Алушта та 44,9 м2 у м. Вінниця, які перебувають у власності його батька - ОСОБА_3 Крім того, указаний суб'єктом декларування відобразив у декларації за 2015 рік недостовірні відомості щодо доходів його батька - ОСОБА_3 на загальну суму 156 335,80 грн.
Крім того, у рішенні від 26.01.2018 № 92 зазначено, що вказаний суб'єкт декларування у декларації за 2016 рік не відобразив інформацію про квартиру загальною площею 28,8 м2 та про квартиру загальною площею 42 м2, які перебувають у його власності у м. Севастополь, а також про квартири загальною площею 139,4 м2у м. Алушта та 44,9 м2 у м. Вінниця, які перебувають у власності його батька - ОСОБА_3 Крім того, указаний суб'єктом декларування відобразив у декларації за 2016 рік недостовірні відомості щодо доходів на загальну суму 276 800,82 грн».


Військова прокуратура Центрального регіону України повідомляє, що вказана особа дійсно проходила службу в органах військової прокуратури.

При цьому, інформацію щодо недекларування ним майна, у тому числі й об’єктів нерухомості, розташованих на території окупованого Криму, було виявлено саме військовою прокуратурою Центрального регіону України. За даним фактом за поданням військового прокурора Центрального регіону прокуратурою регіону ще у 2017 році проведено службове розслідування, за результатами якого тоді ж подано відповідну дисциплінарну скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та письмово інформовано Національне агентство з питань запобігання корупції для проведення повної перевірки декларації Лемешева О. В.

Зазначимо, що ані НАЗК, ані Нацполіція не повідомили Військову прокуратуру Центрального регіону, як ініціатора перевірки щодо вказаної особи, про внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

З тексту ухвали Печерського районного суду м. Києва від 20.08.2018:

«Проведення повної перевірки вищевказаних декларацій здійснювалося на підставі рішень НАЗК від 06.07.2017 №295 «Про проведення повної перевірки декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 та 2016 роки, поданих Лемешевим Павлом Олеговичем, на підставі інформації, отриманої від військової прокуратури Центрального регіону України» та від 28.09.2017 №826 «Про продовження строку повної перевірки декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 та 2016 роки, поданих Лемешевим Павлом Олеговичем, прокурором військової прокуратури Вінницького гарнізону».


Після отримання висновку від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про вчинення вказаною особою дисциплінарного проступку та наявності підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності, згідно рішення КДКП вищевказаному службовцю оголошено дисциплінарне стягнення у виді догани.

Додатково інформуємо, що Лемешев О. В. з липня поточного року звільнений з займаної посади, виключений зі списків особового складу військової прокуратури Центрального регіону України та на даний час продовжує військову службу у військових формуваннях Збройних Сил України.

Накази щодо Лемешева:
•    дисцплінарна скарга до КДКП про притягнення до відповідальності (ФОТО)



•    наказ про виключення зі списків особового складу військової прокуратури (ФОТО)



У разі необхідності, прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України готова надати фотокопії рішення КДКП, листа ВП ЦРУ до НАЗК тощо.

Просимо представників ЗМІ у подальшому під час підготовки матеріалів використовувати виключно перевірену інформацію, або звертатися за нею безпосередньо до нас. Наголошуємо, що військова прокуратура Центрального регіону завжди відкрита до співпраці зі ЗМІ. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3917