Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала на Полтавщині чергового «земельного махінатора» на хабарі

     

   14.08.2018 військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій викрито та затримано завідувача сектору містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області.

   Затримання відбулося спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Полтавській області та із співробітниками управління захисту економіки  ДЗЕ НПУ в Полтавській області.

   Установлено, що вказана посадова особа вимагала та отримала для себе неправомірну вигоду розміром 4 000 гривень за сприяння громадянину України в отриманні земельної ділянки та виготовленні на неї необхідної документації.

   Наразі затриманому сплановано повідомлення про підозру, подача до суду клопотань про обрання запобіжного заходу, відсторонення його від посади та арешт вилученого майна.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 368 КК  України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2750