Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На хабарі затриманий підполковник - начальник відділення військової служби правопорядку у Десні

     

   10.08.2018 військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні затримано начальника відділення Військової служби правопорядку (селище Десна) Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗС України.

    Підозрюваного затримано разом із слідчими Козелецького відділення поліції Ніжинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернігівській області за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в Чернігівській області безпосередньо після одержання ним неправомірної вигоди в розмірі 1200 гривень.

   Під час досудового розслідування відпрацьовувалася інформація оперативного підрозділу про факти вимагання вказаним підполковником ВСП неправомірної вигоди від військовослужбовців військових частин, що дислокуються в селищі Десна Козелецького району Чернігівської області, згідно з якоювін вимагав неправомірну вигоду за не складання щодо останніх протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

   У подальшому зафіксовано факт вимагання 06.08.2018 підполковником ВСП від одного з військовослужбовців військової служби за контрактом неправомірної вигоди в розмірі 1200 гривень за не складання на останнього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-15 КУпАП.

   Отже, 10.08.2018 вказаний підполковник був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. На даний час готується письмове повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 368 КК  України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3721