Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Публічне обвинувачення військової прокуратури: військовослужбовці-злочинці засуджені за пограбування цивільного

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України забезпечено досудове розслідування та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням трьох військовослужбовців однієї з військових частин, дислокованої у смт. Гончарівське Чернігівській області. Вказані військовослужбовці пограбували цивільного громадянина із застосуванням насильства.

   Установлено, що 09.02.2017 близько 00:30, троє військовослужбовців, перебуваючи в м. Чернігові, діючи умисно, за попередньою змовою, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, заволоділи майном цивільного громадянина у виді мобільного телефону та ювелірних виробів з металу після того, як застосували до потерпілого насильницькі дії (побиття), скориставшись своєю кількісною перевагою. Постраждалий отримав легкі тілесні ушкодження.

   За результатами судового розгляду 10.08.2018 року, прийнявши до уваги докази, зібрані військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону, Деснянський районний суд м. Чернігова визнав усіх трьох винними у вчинені злочину, передбаченого ст. 186 ч. 2 Кримінального кодексу України. Суд призначив зловмисникам в погонах кінцеве покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на 2 роки (для діючого військовослужбовця) та 1 року позбавлення волі щодо кожного з інших двох обвинувачених.
 
   Нагадаємо, що захист прав, свобод та законних інтересів цивільних громадян від злочинних дій військовослужбовців залишається одним із головних пріоритетів в роботі військової прокуратури Центрального регіону України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2312