Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обвинувачення військової прокуратури: за самовільне залишення служби майора ЗСУ триматимуть під вартою

     

   Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, за фактом самовільного залишення військової частини майором ЗСУ.
   
   Досудовим розслідуванням встановлено, що майор ЗСУ, який перебуває на посаді начальника інформаційно-аналітичної групи штабу військової частини, дислокованої у с. Десна Чернігівської області, 04.07.2018 року самовільно залишив розташування вказаної військової частини без поважних причин, порушуючи військові статути та закони України.

   08.08.2018 місцезнаходження правопорушника встановлено та останнього затримано Військовою службою правопорядку.
   
   Того ж дня вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні ним злочину передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України. Затриманого доставлено до Козелецького районного суду Чернігівської області для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

   Обґрунтованість підозри у вчиненні затриманим кримінального правопорушення повністю підтвердилась зібраними військовою прокуратурою доказами та допитами свідків. Слідчий суддя погодився з доводами військової прокуратури  Деснянського гарнізону Центрального регіону України та обрав обвинуваченому майору запобіжний захід у виді тримання під вартою на гауптвахті строком 60 діб, а також встановив йому суму застави у розмірі 36 820 гривень.

Довідково:
•    ч. 4 ст. 407 КК України, «Самовільне залишення військової частини або місця служби військовослужбовцем строкової служби, а також нез’явлення його вчасно без поважних причин на службу у разі звільнення з частини, призначення або переведення, нез’явлення з відрядження, відпустки або з лікувального закладу тривалістю понад три доби, але не більше місяця, або хоч і менше десяти діб, але більше трьох діб, вчинені повторно протягом року, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3027