Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону України затримала на неправомірній вигоді головного інспектора Держпраці в Київській області

     

   20.07.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України затримано  головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів України з питань праці Головного управління Держпраці в Київській області.

   Затримання проводилось за оперативного супроводження Управління захисту економіки у Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.


Установлено, що вказана службова особа впродовж червня-липня 2018 року вимагала та отримала від директора одного з ТОВ неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч гривень за зменшення штрафних санкцій з 100 тисяч гривень до 3 тисяч 700 гривень по виявленим порушенням за результатами перевірки.

   20.07.2018 вказана посадова особа була затримана безпосередньо під час отримання зазначеної неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України у власному автомобілі на автозаправній станції Бородянському районі Київської області,.

   Неправомірну вигоду в затриманої вилучено. На даний час їй готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваної запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Довідково:

•    ч. 3 ст. 368 КК України, «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3211