Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На вимаганні 30 000 доларів військова прокуратура Центрального регіону викрила одного з керівників виконкому міськради на Київщині

     

   Військовою прокуратурою повідомлено про підозру начальнику відділу архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради м. Українка Київської області в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводження Управління захисту економіки у м. Києві Департаменту захисту економіки НП України.

   Установлено, що вказана посадова особа у період березня - травня 2018 року вимагала неправомірну вигоду в розмірі 30 тисяч доларів США. Саме таку суму підозрюваний вимагав за вплив на прийняття рішення директором одного з приватних підприємств про укладення з громадянином України договору суборенди земельної ділянки строком на 45 років, яка знаходиться в адміністративних межах міської ради м. Українка, для зведення на ній торгівельно-розважального комплексу. Крім того, указаний посадовець обіцяв у подальшому здійснювати вплив на посадових осіб відділу архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Української міської ради з метою непроведення останніми перевірок дотримання норм містобудівного законодавства та забезпечення непритягнення до відповідальності громадянина України у випадку виявлення порушень під час проведення останнім підготовчих та будівельних робіт.

   Частину неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США посадовець отримав 14.05.2018, що задокументовано під час проведення негласними слідчих (розшукових) дій.

   27.06.2018 вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Вживаються заходи щодо застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою та  відсторонення його від займаної посади.

Довідково:
•    ч. 3 ст.369-2 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 4196