Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В аеропорту «Бориспіль» затримано громадянина Індії на спробі незаконного проникнення в Україну

     

   Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пропозиції іноземцем неправомірної вигоди в сумі 400 євро офіцеру державної прикордонної служби, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

   Встановлено, що 12.06.2018 о 14:19, громадянин Індії намагався підкупити українського прикордонника - начальника групи паспортного контролю 4 відділу інспекторів державної прикордонної служби «Бориспіль». Іноземець запропонував старшому лейтенанту неправомірну вигоду у сумі 400 євро за проникнення на територію України за відсутності підстав.

   Громадянина Індії затримано співробітниками відділення Національної поліції аеропорту «Бориспіль» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

   Нагадаємо, що 27.05.2018 військовою прокуратурою Центрального регіону України у міжнародному аеропорту «Бориспіль» було затримано громадянина Нігерії, який намагався за 300 доларів США незаконно проникнути на територію України, а 31.05.2018 – за таку саму спробу та суму у 1200 доларів США - громадянина Пакистану.

Довідково:

•    ч. 3 ст. 369 КК  України «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2760