Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура на Полтавщині викрила розкрадання вугілля на 3 мільйони гривень

     

   Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України в ході встановлення підстав для представництва інтересів держави 03.06.2018 року виявлено факт зловживання своїм службовим становищем службовими особами військового Квартирно-експлуатаційного відділу м. Полтави.

   Зокрема, службові особи Квартирно-експлуатаційного відділу м. Полтави, діючи за попередньою домовленістю із службовими особами Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо», зловживаючи своїм службовим становищем, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, таким чином здійснивши закупівлю неякісного кам’яного вугілля на протязі 2017 року у кількості 622 тони на загальну суму 2 млн. 799 тис. грн.

   Як попередньо встановлено, такими шахрайськими діями вони здійснили незаконне заволодіння бюджетними коштами на зазначену суму, чим завдали Державному бюджету збитки у зазначеному розмірі.

   03.05.2018, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено проводити слідчим слідчого управління ГУ НП в Полтавській області куди спрямовано матеріали кримінального провадження. У даному провадженні призначено групу прокурорів у складі заступника військового прокурора Полтавського гарнізону Центрального регіону України та прокурорів військової прокуратури Полтавського гарнізону.

   Наразі сплановано проведення першочергових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на уточнення обставин кримінального правопорушення.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 191 КК України, «привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».
•    Згідно з наказом Міністерства оборони України, квартирно-експлуатаційний відділ займається організацією квартирно-експлуатаційного забезпечення ЗСУ, а саме: проводить комплекс заходів, спрямованих на безпечну експлуатацію, утримання казармено-житлового фонду, об’єктів соціально-культурного призначення, комунальних споруд та інженерних мереж військових містечок, забезпечення військових частин квартирним майном.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3047