Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За обвинуваченням військової прокуратури Центрального регіону офіцера-грабіжника позбавлено волі та військового звання

     

   17 травня 2018 року Святошинським районним судом м. Києва прийнято до уваги беззаперечні докази публічного обвинувача військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України та засуджено офіцера Головного управління урядового зв’язку Держспецзв’язку за відкрите викрадення чужого майна.

   Зокрема, старший лейтенант, інженер 6 відділу 3 управління Головного управління урядового зв’язку Держспецзв’язку, разом з особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, здійснили відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

   Встановлено, що 22.12.2017 року обвинувачений разом із спільником з метою власного збагачення, розбивши скло за допомогою рогатки, відкрито викрав з автомобіля громадянина України мобільний телефон iPhone 6s, після чого вступив у бійку з власником автомобіля, який, відреагувавши на спрацювання сигналізації, помітив зловмисника, та намагався його зупинити самотужки. Обвинувачений, наштовхнувшись на опір, покинув місце злочину, проте неподалік був затриманий викликаними працівниками поліції охорони.

   За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо вказаного злодія в погонах скеровано до суду.

   Отже, вироком від 17 травня 2018 року суд визнав військового-зв’язківця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням військового звання «старший лейтенант». Також суд ухвалив відшкодувати заподіяну злочином матеріальну та моральну шкоду на суму 36 тисяч 200 гривень.

Довідково:
•    ч. 2 ст. 186 КК України, «відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, -карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3487