Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру зраднику - офіцеру ФСБ: спецпрокуратура Центрального регіону

.

   За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру колишньому співробітнику СБУ, а нині - офіцеру федеральної служби безпеки російської федерації. Вказана особа підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

   Установлено, що старший лейтенант юстиції, який проходив військову службу на посаді слідчого 1 відділення слідчого відділу Головного Управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим, у 2014 році, будучи громадянином України, вступив на службу до федеральної служби безпеки РФ на посаду слідчого УФСБ РФ по республіці Крим і м. Севастополю. Підозрюваний проводив досудове розслідування щодо громадян України, які залишились на тимчасово окупованій території, приймав процесуальні рішення щодо їх затримання, пред’явлення обвинувачення, чим надавав безпосередню допомогу окупаційній владі російської федерації.

 Досудове розслідування та оперативне супроводження здійснюється 4 слідчим відділом ТУ ДБР, розташованого в місті Полтава.

   Наразі готується клопотання про здійснення щодо них спеціального досудового розслідування (in absentia).

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури сфері оборони Центрального регіону

кількість переглядів: 602