Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Реальне позбавлення волі контрактнику за спричинення тяжких тілесних ушкоджень співслужбовцю: спеціалізована прокуратура

     

   Завдяки непохитній позиції військової прокуратури Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону військовослужбовцю контрактної служби судом призначено покарання, яке відповідає  тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

   Встановлено, що старший солдат, помічник начальника варти, 04.07.2019 знаходячись у військовій частині, дислокованій в Чернігівській області, грубо порушуючи встановлений статутний порядок взаємовідносин між військовослужбовцями, наніс співслужбовцю тяжке тілесне ушкодження (розрив селезінки).

   04.02.2020 вироком Прилуцького районного суду Чернігівської області обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ст. 406 ч. 3 КК України, та звільнено від відбуття покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

   У зв’язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та враховуючи думку потерпілого, військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону вказаний вирок суду оскаржено.  11.09.2020 за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора судом скасовано вищевказаний вирок та призначено новий судовий розгляд в суді першої інстанції.

   18.01.2021 вироком Прилуцького районного суду Чернігівської області за вчинення злочину, передбаченого ст. 406 ч. 3 КК України, підсудному призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі.

   Цивільний позов потерпілого задоволено повністю.

   Зазначаємо, що питання захисту прав і свобод військовослужбовців перебувають під постійною увагою керівництва прокуратури регіону.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1421