Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура затримала громадянина, який намагався налагодити канал збуту зброї з військового складу

     

   Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано громадянина України, який спонукав військовослужбовця однієї з військових частин Вінниччини вчинити злочин.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні та червні поточного року, вказаний громадянин спонукав начальника складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини здійснити викрадення 2-х одиниць пістолетів ТТ та передати йому за грошову винагороду в розмірі 600 доларів США.

   26.06.2020, неподалік військової частини Могильов-Подільського гарнізону, безпосередньо після придбання 2-х одиниць вогнепальної зброї, яке здійснювалось під контролем правоохоронців, цивільну особу затримано.



   Військову зброю та грошові кошти в зловмисника вилучено.

  Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР у місті Хмельницькому за оперативного супроводження ГУ Військової контррозвідки ДКР СБ України та УКР ГУНП у Вінницькій області.

   За вчинений злочин згідно з ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України, затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1727