Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Сумського гарнізону через суд стягнула з підприємства «Укроборонпрому» відшкодування за забруднення ґрунту хімікатами

     

   За позовом військової прокуратури Сумського гарнізону в інтересах Державної екологічної інспекції у Сумській області та Шосткинської міської ради з Казенного підприємства «Шосткинський казенний завод «Зірка» стягнуто заподіяні навколишньому природному середовищу збитки.

   Під час судового розгляду встановлено, що на території підприємства, яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», виникла аварійна ситуація – витікання майже 12 тонн кислотних сумішей, які зберігались із порушенням вимог. Перевіркою виявлено забруднення казенним заводом «Зірка» нітратами земельної ділянки загальною площею 28 квадратних метрів, чим порушені вимоги статей 91, 96, 167 Земельного кодексу України та спричинена шкода державі в особі Державної екологічної інспекції у Сумській області. 

   Втім, окремі посадові особи казенного заводу  проігнорували законні вимоги Держекоінспекції та добровільно не усунули забруднення земель небезпечними хімічними речовинами і не відшкодували завдані збитки.

   Військові прокурори захистили інтереси держави у суді та забезпечили виконання підприємством сектору безпеки вимог природоохоронного законодавства України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2350