Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура викрила здирника з «Київтрансгазу» на хабарі у 12 000 доларів США

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України затримала керівника групи охорони магістральних газопроводів під час одержання першої частини хабара у розмірі 6000 доларів. Взамін на «винагороду» службовець мав закрити очі на порушення охорони газопроводу.

   Встановлено, що в квітні 2019 року керівник групи з охорони магістральних газопроводів Боярського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів «Київтрансгазу» висунув приватній особі вимогу про передачу 10 тисяч доларів США. За вказану суму він пообіцяв не вживати заходів реагування та не повідомляти правоохоронців про виявлені на приватній земельній ділянці порушення.

   16 травня службовець збільшив суму за свої послуги вже до 12000 доларів США. А 31 травня під час одержання половини суми хабара  фігурант був затриманий військовою прокуратурою спільно зі слідчими Теруправління ДБР в м.Києві та  Управління захисту економіки в Київській області ДЗЕ Нацполіції. Предмет злочину вилучено.



   Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії. Затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2070