Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Строковик, через якого розірвалась граната на полігоні під Білою Церквою, опинився на лаві підсудних

     

   Військовий звинувачується у заподіянні тілесних ушкоджень співслужбовцю через порушення правил поводження з боєприпасами. За процесуального керівництва військової прокуратури Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України оперативно завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому після вибуху гранати на полігоні в Київській області. До суду передано обвинувальний акт.

   Встановлено, що 21 лютого 2019 року під час прибирання території полігону однієї з військових частин неподалік Білої Церкви, військовослужбовець строкової служби, грубо порушуючи правила поводження з боєприпасами, взяв до рук знайдену ним в траві нерозірвану гранату типу РГН та кинув її на землю в бік іншого військовослужбовця. В результаті стався вибух. Внаслідок цього обидва солдати отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

   Відповідно до ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України строковику-правопорушнику загрожує до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні або позбавлення волі на строк до трьох років.

   Разом з тим за недбалість вже покарані керівництво полігону та відповідальні особи військової частини, які допустили небезпечний інцидент, не подбавши про належне очищення стрільбища від нерозірваних гранат. За результатами розгляду судом адміністративних матеріалів, направлених військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону, 5 військових службових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – на них накладено штрафи.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2407