Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура у Вінниці викрила хабарника – працівника Державної міграційної служби

     

   Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України задокументовано факт одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

   Установлено, що 31.01.2019 головний спеціаліст Калинівського районного сектору Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області висунула вимогу громадянину України про передачу їй грошових коштів в розмірі 4 000 доларів США за вплив на співробітників Управління Служби безпеки України в Вінницькій області за не вжиття заходів до нього у зв’язку з наданням іноземцям послуг в порушення встановлених правил перебування іноземців в Україні.

   05.02.2019 вказана службова особа залучила до своєї злочинної діяльності ще одного «помічника», який, діючи на виконання спільного умислу, збільшив розмір вимагаємої неправомірної вигоди до 5 000 доларів США.

   У подальшому заявник, який діяв під контролем правоохоронних органів, передав «помічнику» раніше обумовлену суму неправомірної вигоди у розмірі 5 000 доларів США, після чого обох підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України, а предмет злочину вилучений.



   Затримання відбулось за оперативного супроводження співробітників УСБУ слідчими Слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області.

   На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Подано клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2257