Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону спільно з ДБР та НПУ затримала керівника одного з державних підприємств Міноборони

     

   12.12.2018 військовою прокуратурою Центрального регіону України за оперативного супроводження співробітників  Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань затримано одного з керівників державного підприємства Міністерства оборони України, розташованого у Київській області.

   Установлено, що упродовж листопада - грудня 2018 року вказана посадова особа висунула громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі 2000 доларів США. За вказану суму підозрюваний обіцяв «уберегти» зазначеного громадянина від призову на військову службу в умовах воєнного стану, використавши свої дружні відносини з військовими службовими особами  Києво-Святошинського районного військового комісаріату. При цьому, у випадку відмови, він залякував вказаного громадянина невідкладним призовом його на військову службу. 

   Затримання відбулося безпосередньо під час передачі підозрюваному неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США, що задокументовано в ході негласних слідчих (розшукових) дій.

   Грошові кошти в затриманого вилучені.

   На даний час проводяться слідчі та інші процесуальні дії, готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3062